Varenie na plyne vedľa indukčnej dosky


Dostali ste sa do štádia, kedy ste sa konečne rozhodli pre vlastný rodinný dom? Vášmu rozhodnutiu pravdepodobne predchádzali hodiny strávené nad rodinným rozpočtom, ako a koľko ste schopní investovať. Ak ste už toto „strávili“, pokračovali ste premýšľaním nad projektom, hľadaním materiálov a majstrov. Kdesi v polke premýšľania ste sa rozhodovali, ako ekonomicky kúriť, plynom, elektrinou, kombináciou, kozubom. Príbuzní vám „miešajú karty, ťažko sa rozhodnúť. Ak ste sa rozhodli a vyhrala elektrina, všetko sa realizuje s elektrinou. Elektrické podlahové v kombinácii s kozubom vám vyhovovalo najviac. Pani domáca chce do novučkej kuchyne indukčnú dosku, plyn máte pri susedoch, no ten ste vylúčili z vašej domácnosti. Zatiaľ.

off

Mať dvojplatničku na plyn v rezerve je správne



Všetko je ako má byť. Domček postavený interiér zariadený zhruba na 90 % a v exteriéri trávite maximum času, aby ste terén dali do želanej podoby, aby vaša záhrada zazelenala a zarodila plodmi, ktoré vaše deti milujú. Výpadky elektrického prúdu sú v dedinách, ale aj mestách zriedkavé, ale už keď sa vyžaduje údržba alebo väčšia oprava kdesi pri „trafáku“, neraz to dokáže pozmeniť „domový režim“ v domácnosti. Je zima a na ulici je partia elektrikárov, ktorí predpokladajú výpadok na zhruba šesť až osem hodín.

hořák

Nič sa nedeje, veď máte kozub, teplo v obývačke je oázou v duši. Lenže aj indukcia je v režime offline a vy si nemáte kde zohriať obed či obľúbenú kávu. A práve v takýchto čisto „elektrifikovaných“ domácnostiach sa oplatí mať v komore alebo pod schodmi uschovanú plynovú dvojplatničku. Ohromný pomocník a záchranca v hodine dvanástej. Mať v záruke dve „bomby“ je ideálne a v čase vypnutia prúdu môžete nerušene variť, robiť kávu a fungovať úplne normálne aj pri malých deťoch. Ak ešte „miniplyňák“ nemáte a naivne veríte, že u vás výpadok elektriny nehrozí, je najvyšší čas si ho zabezpečiť. Prejsť v čase núdze na chatový režim je to jediné, čo vám vtedy ostáva. A z času na čas je to práve taká pozitívna zmena.