Ktoré farby sú do izieb tie najvhodnejšie?

To, že farby väčšinou premietajú na povrch náladu alebo psychický stav, v ktorom sa nachádzame je všetkým jasné. Niektoré štúdie dokonca hovoria o tom, že farba oblečenia, ktorú si kupujeme odzrkadľuje naše životné obdobie. Ako je to ale s farbami v miestnostiach? Ktorú z nich vyvolávajú tie správne pocity a nad ktorými by ste ani nemali uvažovať?
 kresba domu se stromy
Červená
Červená farba sa považuje niekedy až priam za agresívnu farbu a aj keď určite nie je vhodná do spálne a vo všeobecnosti do miestností, kde si potrebujete oddýchnuť, na aktivitu je úplne perfektná. Dodáva energiu, je dobrá na upútanie pozornosti a dokáže nadchnúť. No je potrebné si dávať pozor na odtiene, pretože niekomu môže privodzovať aj stres. V každom prípade do bytu alebo domu nie je až tak úplne vhodná, jedine tak do miestností, kde netrávite veľa času.
 
Fialová
Fialová je špecifická farba, ktorá pôsobí veľmi pokojne a je výborná na relaxáciu. Podporuje fantáziu a kreativitu, čiže je vhodná do pracovní pre ľudí, ktorí majú kreatívnu prácu. Dokonca vyzerá aj luxusne, len opäť je potrebné dobre popremýšľať nad odtieňmi. Skvelo vyzerá v kombinácii s bielym nábytkom, ale elegantne aj s vystupujúcou tapetou. V poslednej dobe sa stáva veľmi populárna najmä u dospievajúcich ľudí a takzvaných juniorských izieb.
 "kancelář" na gauči
Oranžová
Oranžová je farba, ktorá sa hodí úplne kamkoľvek. Je výborná proti melanchólii, podporuje aktivitu a znižuje negativitu a nepriateľstvo. Naopak navodzuje pohodu a rodinnú atmosféru. Preto je vhodná do detských izieb, spální, tmavých miestností, ale aj na pracoviská a priestory kanceláriií. Zvoľte si terakotové odtiene a budete určite spokojný.
 
Žltá
Žltá farba taktiež vzbudzuje k väčšej aktivite a dodáva energiu, dokonca zlepšuje pamäť. Do spální a detských izieb nie je veľmi vhodná, no kúpeľni či obývačke len prospieva. Okrem toho sa hodí aj do tmavých miestností, pretože ich úžasne presvetľuje. Takisto ako pri červenej farbe, aj tu je potrebné dávať veľký pozor na odtieň, pretože aj žltá farba môže vyvolávať agresivitu a útočnosť či nepriateľstvo.